• FIKONKAKTUSOLJA
  • FIKONKAKTUSOLJA

FIKONKAKTUSOLJA

19,50 €
Dodaj do ulubionych
100% naturlig
INCI: Opuntia Ficus-Indica Seed Oil
Använd som: 
motsvarighet till kräm, ögonserum

Applicera oljan på rengjord och fuktad (t.ex. med en hydrolat) ansiktshy.
Massera den in med lätta cirkulära rörelser tills den absorberas helt i huden.

Förvaras svalt, torrt och skuggigt.

Storlek: 15 ml

Mörk glasflaska med pipett

Ursprungsland: Marocko

 

En organisk, oraffinerad och kallpressad olja från fikonkaktus.

Liten men galen! ;)

Om du redan känner oss lite, vet du att vi hellre vill ha det billigare än dyrare samt enkelt och utan onödigt överflöd. Och att vi håller på dessa principer både i arbetet och i vården. Men nu ska du se en anomali.

Anomalin kom till oss för flera månader sedan i form av ett litet prov på några milliliter olja. Den mottogs snarare kyligt och reserverat men också med nyfikenhet.

"Okej, ge den hit, vi får se varför världen är så imponerad". Den verkade nämligen vara sammansatt inte av fettsyror (som varje annan anständig olja) utan av överdrifter.

Världens dyraste olja, oerhört påhittad. För att pressa fram en liter olja krävs nästan ett halvt ton (det vill säga miljoner) fikonkaktusfrön! Fröna extraheras mödosamt ur frukter och sedan kallpressas för att få "ett mystiskt elixir". Kan du tänka dig det? Är det verkligen nödvändigt?

Tydligen är det nödvändigt. Eftersom fikonkaktusen erövrade våra hjärtan och ledde nästan till broder- eller rättare sagt systermord i kampen om de sista dropparna.

Den är lätt och absorberas utomordentligt väl, huden är matt och liknar så mycket sammet att man blir galen.

Den är rik på fytosteroler, gamma-tokoferol och omega-6-syror, den regenererar intensivt huden och återställer rätt fuktning av torr och irriterad hud.

Den har unika immunstimulerande egenskaper och den stärker hudens immunsystem, vilket gör den mindre mottaglig för yttre faktorer.

Den främjar läkning, lindrar irritationer och inflammationer, hjälper till att återuppbygga överhuden och göra den mer elastisk.

Den hämmar talgkörtlarnas aktivitet och har antibakteriella egenskaper och därför är den bra för vård av fet, akne- och problemhud.

Den har en antioxidantisk verkan och slätar ut huden och på det viset är den ett naturligt vapen för att bekämpa rynkor.

Den anses inte orsaka allergier.

Perfekt för vård av ömtålig och mogen hy.

---

Produkten är till 100 % naturlig och därför kan dess doft, färg och konsistens variera en aning beroende på parti.

---

Eftersom våra kosmetika tillverkas av naturliga ingredienser (och ibland berikas med kosmetiska aromater) kan de orsaka allergiska reaktioner hos personer som är allergiska mot enskilda ingredienser. Om du har en allergisk reaktion upphör omedelbart att använda produkten och rapportera oss denna reaktion till e-postadressen hello@ministerstwo.io (vi talar engelska).

Opinie naszych klientów
Pytania naszych klientów
Om du har några frågor relaterade till den valda produkten, vänligen lägg till dem i formuläret.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe.
För att ge dig bättre service så använder sig denna webbplats av Cookies. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner ni vår integritet & cookiepolicy. .
Tillåt cookies
pixel